Voimaannuttavaa naistenpäivää ystävät! Tämä kansainvälinen juhlapäivä edustaa mulle ennen kaikkea työtä tasa-arvon puolesta. On tragikoomista, että Sipilän hallitus kaatui juuri tänään. Monet ovat kutsuneet istuvaa, tai siis tähän päivään asti istunutta, hallitusta naisvihamieliseksi. Eikä ihan syyttä.

Esimerkiksi ministerin salkkuja on Sipilän hallituksessa ollut naisilla vähemmän, kuin kertaakaan aiemmin koko mun elinaikana. Meillä oli hallitus, joka ei puuttunut oman ulkoministerinsä abortin vastaiseen kampanjointiin. Hallitus, joka kohdisti leikkauksensa matalapalkkaisiin, naisvaltaisiin aloihin. Hallitus, joka leikkasi koulutuksesta ja kehitysyhteistyöstä. Hallitus, joka on neljä vuotta pitänyt perhevapaauudistusta panttivankinaan.

Seuraavan hallituksen on oltava kestävän kehityksen hallitus. Naisten oikeudet ja yhdenvertaisuus linkittyy vahvasti sosiaaliseen kestävyyteen. Ihmisten epätasa-arvoinen kohtelu ei luo kestävyyttä ja turvaa, se hajottaa. Sukupuolen ei pitäisi olla este, eikä edes hidaste, toteuttaa unelmiaan. Päinvastoin. Emma Karin sanoin: ”Sukupuolen pitäisi olla lattia, jolta ponnistaa. Ei katto, johon törmätä.”

Mä olen ehdolla, koska lasikatot tarvitsee murskaajia. Laitan itseni sydäntäni myöden likoon, koska haluan voimaannuttaa tekemiselläni mun ympärillä olevia ihmisiä. Haluan rohkaista ja luoda toivoa. Haluan, että Suomen seuraava hallitus tekee feminististä politiikkaa niin Suomen rajojen sisä- kuin ulkopuolellakin. Tasa-arvo ei todellakaan ole valmis.