Enää 1,5 viikkoa ennakkoäänestyksen alkuun ja tahti sen kun kiristyy! Viikko oli paneelien ja kampanjoinnin täyteinen. Sain kuluneen viikon aikana kunnian edustaa Vihreitä kolmessa eri paneelissa. Lisäksi tunnustettiin väriä Lammilla, Hauholla, Aleksanterinkadun Approilla, Humppilassa sekä Forssan Prismalla ja torilla.
”Meillä ei voi olla talouskasvua, joka ei sovi yhteen ilmastonmuutoksen torjunnan kanssa.”
Riihimäen lukion paneelin keskiössä oli, kuten arvata saattaa, koulutus. Myös ilmasto ja eriarvoistuminen huoletti nuoria lukiolaisia. JHL nuorten vaalipaneelissa puolestaan keskiöön nousi nuorten asema työmarkkinoilla. Perjantaisessa politiikkaa ja punkkua -vaalipaneelissa pääsin kertomaan näkemyksiäni yhdessä muiden forssalaisten ehdokkaiden kanssa mm. sosiaaliturvasta, verotuksesta ja ilmastonmuutoksesta.
 
Aamuposti (21.3.) uutisoi Riihimäen lukion paneelista seuraavasti: ”Kestävän kehityksen asiantuntijaksi kouluttautunut Maija Kranni (vihr.) Forssasta toteaa puoleensa ajavan nyt koulutusmiljardia. Hän mainitsee ettei toissa vaaleissa ollut äänestysikäinen eikä ollut silloin vaikuttamassa asioihin. Nyt hän puhuu koulutuksen kunnian palautuksesta.” Viitaten siis hallituskaudella 2011-2015 tehtyihin koulutusleikkauksiin. Totesin myös, ettei toisten tekemät virheet oikeuta toistamaan niitä samoja virheitä ja jatkamaan leikkauksia.
 
Forssan Lehti (24.3.) nosti paneelikeskustelusta osaltani esiin ilmastonäkökulman: ”Vihreiden Maija Kranni kehui ilmastolakkoja ja kertoi, että ottaisi kaikessa päätöksenteossa ympäristön ja ilmaston ensimmäisenä huomioon. -Meillä ei voi olla talouskasvua, joka ei sovi yhteen ilmastonmuutoksen torjunnan kanssa.” Lopussa panelistit saivat sanoa jotakin positiivista vieruskaveristaan. Ehdokaskollega Viljami Haavisto kertoi minusta: ”Olemme Maijan kanssa aina pystyneet puhumaan poliittisista asioista ja kuunnelleet toisiamme. Vaikka olisi varsin erilaisia mielipiteitä.”
 
Lue Aamupostin juttu tästä
 
Lue Forssan Lehden juttu tästä