Lounais-Hämeen Vihreät päätti kevätkokouksessaan esittää minua Vihreiden puoluevaltuuskunnan jäseneksi. Päätös Hämeen piirin ehdokkaista valtuuskuntaan tehdään piirin kevätkokouksessa toukokuussa ja puoluevaltuuskunta valitaan kesäkuun puoluekokouksessa.

Kuka Maija?

Olen Maija Kranni, 25-vuotias kestävän kehityksen asiantuntija Forssasta. Valmistuin viime vuonna ympäristösuunnittelijaksi Hämeen ammattikorkeakoulusta ja sain opiskeluaikana tuntea koulutusleikkaukset nahoissani. Olen taustaltani yrittäjä – tuotin yli viiden vuoden ajan kotihoidon tukipalveluita vanhuksille. Toimin tällä hetkellä kaupunginvaltuutettuna Forssassa, puheenjohtajana Lounais-Hämeen Vihreissä ja Hämeen piirihallituksen jäsenenä. Minulla on laajaa kokemusta koulutuspolitiikasta ja vahva ympäristölainsäädännön osaaminen.

Mikä puoluevaltuuskunta?

Puoluevaltuuskunta toimii puoluekokousten välillä puolueen korkeimpana päättävänä elimenä. Valtuuskunta edustaa jäsenistöä laajasti ottaen muun muassa maantieteelliset erityistarpeet huomioon. Valtuuskunta päättää esimerkiksi puolueen budjetista ja toimintasuunnitelmasta sekä tekee puolueen poliittiset linjanvedot.

Maija puoluevaltuuskuntaan – miksi?

Olen nähnyt mitä Vihreän politiikan tekeminen on kunnissa, paikallisyhdistyksessä, piiritasolla, maakunnissa sekä valtakunnallisesti Vihreissä nuorissa. Luonnollinen seuraava askel minulle on edetä puolueen päätöksentekoelimiin. Olen oppinut kantapään kautta, miten puolueen johdossa tehdyt päätökset näkyvät kentällä, tavallisten puolueaktiivien arjessa. Haluan todella oppia lisää siitä, miten päätökset puolueen johdossa syntyvät ja miten niihin voisi itse vaikuttaa. Koen, että minulla on puolueen päätöksentekoon paljon annettavaa. Haluan toimia puoluevaltuuskunnassa nimenomaan Hämeen piirin edustajana. Mielestäni eduskuntavaaleissa saamani tuki osoittaa, että minuun luotetaan laajasti Hämeen alueella ja minut koetaan sopivaksi edustajaksi yhteisiä asioitamme ajamaan. Mielestäni on ensiarvoisen tärkeää, että puoluevaltuuskunnan jäsen toimii linkkinä puoluejohdon ja alueensa aktiivien välillä ja tieto kulkee aktiivisesti molempiin suuntiin. Olen valmis toimimaan tämän viestikapulan välittäjänä.
 
Edit: Hämeen Vihreät päätti äänestyksen jälkeen kevätkokouksessaan esittää minua ykkösehdokkaakseen puoluevaltuuskuntaan. Toiseksi äänestyksessä sijoittui Juha Tapiola Asikkalasta, kolmanneksi Nelli Nevala Lahdesta ja neljänneksi Tuija Brax Hollolasta.
 
Edit: Vihreiden puoluekokouksessa 15.-16.6. tulin valituksi Hämeen edustajaksi puoluevaltuuskuntaan toimikaudelle 2019-2021. Puoluevaltuuskunnan kokoonpanon kokonaisuudessaan löydät täältä.