Torstaina 23.5, kolme yötä ennen europarlamenttivaaleja, Lounais-Hämeen Vihreät järjesti eurovaalikahvilatilaisuuden Olohuone-Kahvila Fönsterissä. Kunniavieraina tilaisuudessa olivat eurovaaliehdokas Ville Niinistö ja ilmastoaktivisti Atte Ahokas.

Tilaisuus oli menestys – tupa oli täynnä ja keskustelu kävi vilkkaasti. Paikallisten vihreiden sydäntä lämmitti, kuinka paljon erilaista väkeä oli saapunut keskustelemaan yhteiskunnallisista teemoista Villen ja Aten kanssa.

Keskustelu oli koko tilaisuuden ajan mielenkiintoista ja asiallista, päivän polttavia aiheita käytiin huolella läpi, dieselin verotuksesta metsätalouteen ja maahanmuutosta luonnonsuojeluun. Paikalla olleet olivat etuoikeutettuja saadessaan kuulla asiantuntijoita juuri ennen historiallisia ilmastovaaleja, aiheet olisivat varmaankin kiinnostaneet lehden kautta useampiakin.

Poikkeuksellisen suuri kiinnostus tilaisuuttamme kohtaan antoi osviittaa siitä, että jokin on muuttumassa. Pari päivää myöhemmin Vihreät nousi eurovaaleissa toiseksi suurimmaksi puolueeksi historiallisella 16%:n kannatuksella.

Lounais-Hämeen Vihreiden hallituksen jäseniä sekä Ville Niinistö ja Atte Ahokas.

Ville Niinistö keräsi vaaleissa toiseksi eniten henkilökohtaisia ääniä ja Heidi Hautala saa jatkaa vahvalla mandaatilla pitkäjänteistä työtään europarlamentissa. Lisäksi vihreä helsinkiläisvaltuutettu, maailmanpolitiikan tutkimuksen maisteriopiskelija, 26-vuotias mielenterveyden puolestapuhuja Alviina Alametsä on kiinni niin sanotussa brexit-paikassa.

Sunnuntai-ilta painuu muistoihini iltana, jolloin Vihreät voitti eurovaalit ja Leijonat kolmannen maailmanmestaruutensa lapsuuden sankarini Marko ”Mörkö” Anttilan johdolla. Lempäälän lempeä jätti lunasti paikkansa kansan sydämissä.

Vihreiden vaalivalvojaisista suunnattiin ilmapalloryppäiden kanssa torille ja hetken koko kansa oli yhtä. Näitä hetkiä tarvitsemme lisää. Hajottaville voimille ei saa antaa tilaa, vain yhdessä saamme rakennettua parempaa tulevaisuutta.