Muutama viikko sitten perustettiin Kanta-Hämeen Nytkis – Naisjärjestöt yhteistyössä. Verkoston tavoitteena on tuoda Kanta-Hämeen alueella toimivat poliittiset ja sitoutumattomat naisjärjestöt yhteen edistämään yhteisiä tavoitteita, kuten tasa-arvoa ja naisten ihmisoikeuksia. Minulla on ilo olla mukana tässä verkostossa, osittain myös työni kautta.

YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11. Kanta-Hämeen Nytkis järjesti Valoa, ei väkivaltaa -tapahtumia eri puolilla maakuntaa. Forssassa tapahtuma keräsi eri puolueiden naispoliitikot torille keskustelemaan naisten asemasta yhteiskunnassa ja levittämään tietoisuutta naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Sytytimme kynttilän jokaiselle viime vuonna Suomessa lähisuhdeväkivaltaan kuolleen naisen muistoksi. Kynttilöitä syttyi 18 kappaletta. Se on tasan 18 kynttilää liikaa.

Vaikka tapahtuman aihe oli äärimmäisen vakava, jäi tempauksesta lämmin fiilis. Oli voimaannuttavaa tehdä puoluerajat ylittävää yhteistyötä tärkeän asian puolesta. Asiamme sai hyvin julkisuutta, kun Forssan Lehti teki etusivun jutun tapahtumasta. Haluan vielä lopuksi sanoa, että kaikki väkivalta, fyysinen ja henkinen, on äärimmäisen tuomittavaa. Myös miehet kokevat lähisuhdeväkivaltaa ja se on ehdottoman väärin. Lisäksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöillä on kohonnut riski joutua väkivallan kohteeksi. Tätä emme saa unohtaa, vaikka tällä viikolla huomio keskittyykin juuri naisten kokemaan väkivaltaan. Viestini väkivaltaa kohtaaville naisille puolestaan on: et ole yksin. Jokaisella on oikeus tukeen.

Kynttilä 18 henkirikoksen uhrille – Katso video Forssan torilta