Helsinki Pride on Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma ja yksi vuoden suurimmista yleisötapahtumista. Helsinki Pride-viikkoa juhlitaan jälleen ensi kesänä juhannuksen jälkeisellä viikolla 22.6.–28.6.2020. Viikon aikana järjestetään lähes 100 erilaista keskustelutilaisuutta ja muuta tapahtumaa. Viikko huipentuu lauantaina 27.6. järjestettävään Pride-kulkueeseen ja Puistojuhlaan. Viime vuosina marssille on arvioiden mukaan osallistunut yli 100 000 ihmistä.

Pride on ennen kaikkea ihmisoikeustapahtuma. Sen ydinviesti on, että riippumatta siitä, ketä rakastaa ja mihin sukupuoleen tuntee kuuluvansa, jokaisella meistä on oikeus olla oma itsensä, joutumatta pelkäämään syrjintää, häirintää tai väkivaltaa. Tällainen vapaus ei ole ollut eikä ole itsestäänselvyys.

Yhä useammat kaupungit, viranomaiset, yritykset ja muut toimijat osallistuvat vuosittain Pride-juhlintaan ja muistuttavat omassa toiminnassaan sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta, yhdenvertaisuudesta ja jokaiselle meistä kuuluvista jakamattomista ihmisoikeuksista. Esimerkiksi Lahti, Riihimäki ja Hämeenlinna ovat kaupunkeina jo tehneet päätöksen osallistua Pride-liputukseen. Lisäksi Hämeen ammattikorkeakoulu liputtaa ihmisoikeuksien puolesta ja viime kesänä Pride-lippu liehui ensimmäistä kertaa HAMK:n Forssan kampuksella.

Esitämme, että Forssan kaupunki juhlistaa Pride-liikettä liputtamalla Helsinki Pride-viikolla sateenkaaren väreissä ja huomioimalla yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden näkyvästi omassa toiminnassaan kyseisen viikon aikana.

Forssassa 24.2.2020

Maija Kranni

Forssalainen valtuutettu (vihr.)

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja

Aloitteen allekirjoitti lisäkseni 19 valtuutettua tai varavaltuutettua.