Tein alkuvuodesta valtuustossa aloitteen, jossa vaadin yhdessä useiden valtuutettujen kanssa, että Forssa liittyy Pride-viikon kunniaksi liputtavien kaupunkien joukkoon. Kaupunginhallitus käsitteli maanantaina 8.6. aloitteeni ja äänin 7-4 päätti nostaa sateenkaarilipun salkoon!

Tää ei ole vain mun aloite, vaan tää aloite on kaikille teille, jotka ette ole saaneet ääntänne tässä kaupungissa kuuluviin. Meillä on kaupunkina tasa-arvon eteen vielä paljon tehtävää, mutta viesti on selkeä: jokainen saa tuntea Forssan kodikseen, me nähdään teidät.

Aivan heittämällä päätös ei syntynyt, vaan asiasta äänestettiin peräti kahdesti. Pride-liputuksen vastustajia löytyi niin perussuomalaisten, keskustan kuin vasemmistoliitonkin riveistä.

Pride- eli sateenkaarilippu on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tunnetuimpia symboleja ja Helsinki Pride Suomen suurimpia ihmisoikeustapahtumia. Helsinki Pride -viikkoa vietetään juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Useat kaupungit, viranomaiset, yritykset ja muut toimijat osallistuvat aloitteen mukaan vuosittain Pride-juhlintaan. Pride-liputukseen ovat päättäneet osallistua mm. Lahti, Riihimäki ja Hämeenlinna. Hämeen ammattikorkeakoulu liputtaa myös ihmisoikeuksien, yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden puolesta. Pride-lippu liehui viime kesänä ensimmäistä kertaa myös HAMKin Forssan kampuksella.

Myös Forssan kaupunginvaltuusto hyväksyi äänestyksen jälkeen aloitteeni Pride-liputuksesta.

Forssa nostaa Pride-lipun salkoon – Päätös vaati kaksi äänestystä