Muistuupa mieleeni eräät eduskuntavaalit, jossa yhden ainoan puolueen vaalimainoksia tuhottiin Forssassa systemaattisesti. Monilla oli tarve vähätellä ongelmaa ja aiheutuneita vahinkoja. Kyse oli kuitenkin paitsi poliittisen yhdistyksen omaisuuden ja vaalirauhan rikkomisesta, myös hyökkäyksestä demokratiaa vastaan.

Nyt eri puolella Suomea vaalitilaisuuksia ja ehdokkaita häiritään, puolueiden omaisuutta rikotaan ja töhritään, kansanedustajia uhkaillaan ja poliittisia vastustajia jopa pahoinpidellään. Tavoitteena on hiljentää ”erimieliset” ja valitettavasti siinä on ainakin osittain jo onnistuttu.

Etenkin nuoret epäröivät lähteä mukaan politiikkaan juurikin maalitetuksi tai häirityksi tulemisen pelon vuoksi. Tämä on tullut ehdokkaita hankkiessa päivän selväksi. Olen myös itse jättänyt vuosien varrella tiettyjä asioita kommentoimatta suojellakseni hyvinvointiani. Se on yksinkertaisesti väärin.

Pienellä paikkakunnalla jää helposti yksin vastustaessaan rasismia tai puolustaessaan vaikka vähemmistöjen tai maahanmuuttajien oikeuksia. Liittolaisia on hankala löytää, koska hyvikset ovat hiljaa. Silloin viha voittaa. Pyydän: ei hiljennytä enää.

Millainen on kunta, jota johdetaan vihan ja turhautumisen voimalla. Jonka päätöksenteossa osa ihmisistä sivuutetaan jonkin ominaisuutensa vuoksi. Jossa osa päättäjistä pelotellaan hiljaisiksi. Ei ainakaan sellainen kunta, jossa itse haluaisin asua.

Lainaan puolueeni puheenjohtajaa, sisäministeri Maria Ohisaloa: ”Raukkamaisten uhkailijoiden tavoite on hiljentää ja sulkea osa ihmisistä pois vaikuttamisen piiristä. Näytetään, että emme anna heille sitä valtaa. Ollaan toistemme tukena ja rakennetaan yhdessä Suomea, jossa kenenkään ei tarvitse pelätä.”