Mikä olisikaan loistavampi päivä aloittaa kuntavaaliteemojeni esittely. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin kolmeen pääteemaan. Yksi niistä on tasa-arvo.

On nähdäkseni selvää, että laadukkaiden peruspalveluiden turvaaminen on jokaisen kunnan ja kuntapäättäjän tärkein tehtävä. Forssassa palvelut ovat erinomaisella tasolla ja niistä meidän on pidettävä kiinni.

Sen sijaan, että lupaisin pelkästään turvata lakisääteisiä palveluita, pyrin teemojeni kautta vastaamaan kysymyksiin: miksi juuri minua tulisi äänestää, mitä erityistä annettavaa minulla on kotikaupunkini päätöksentekoon?

Koen, ettei Forssassa ole ihan liikaa niitä tyyppejä, jotka puhuisivat tasa-arvon puolesta tai arvioisivat aktiivisesti päätöksiään yhdenvertaisuuden näkökulmasta. Välillä tuntuu, että sana feminismi on täälläpäin jonkinlainen naurunaihe. Kirosana, jota ei saisi edes sanoa ääneen.

Toisin kun usein väitetään, kunnilla on merkittävä rooli tasa-arvon edistäjinä. Kuntien tasa-arvotyö ei ole mikään vitsi, vaan niiden laissa määritelty velvollisuus. On aika ottaa se tosissaan.

Tavoitteenani on siis toimia yhdenvertaisuuden puolesta, kaikenlaista syrjintää vastaan. Sukupuolten tasa-arvo on yksi osa kokonaisuutta. Lisäksi mm. esteettömyys, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, rasismin ja kiusaamisen vastainen työ, kuntalaisten osallisuus ja kotouttamistoiminta ovat minulle tärkeitä teemoja. Jokaisella kuntalaisella on oikeus tulla kohdatuksi yksilönä, omana itsenään.

Viime vuonna Forssa nosti aloitteestani vihdoin sateenkaarilipun salkoon. Se on hieno ja tärkeä symboli, mutta vieläkin tärkeämpää olisi huomioida seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet palveluiden järjestämisessä. Siinä meillä on vielä tehtävää.

Vaatii rohkeutta avata suunsa ja puolustaa heikoimpia päätöksen hetkellä. Siksi haen jatkokautta Forssan valtuustoon. Avoimesti, rohkeasti ja suurella sydämellä.