”Miksi et Maija ole ottanut kantaa Forssan liikuntapaikkojen korjauksiin, eikö tämä ole kuitenkin aika tärkeä asia kaupunkilaisille?”

Tämä oli tänä aamuna ensimmäinen lukemani viesti. Vastaus on melko yksinkertainen ja valitettavan yleinen: ei ole kysytty. Forssan Lehti haastatteli tapansa mukaan vain osaa forssalaisten puolueiden ryhmäpuheenjohtajista.

Tämä paikallislehden käytäntö on nähdäkseni todella harmillinen. Valtuustosalissa kuin jokaisen valtuutetun ääni on absoluuttisesti ja tismalleen samanarvoinen. Kuten myös jokaisen forssalaisen antama ääni kuntavaaleissa – ei valtuustossa kukaan meistä istu tyhjänpanttina, vaan forssalaisten antamalla arvovaltaisella mandaatilla.

Vastauksena varsinaiseen kysymykseen, Forssan liikuntapaikat ja niiden ylläpito totisesti ovat valtavan tärkeä asia kaupunkilaisille ja koko seutukunnalle. Liian monesti rakennusten elinkaari päättyy liian aikaisin puutteellisen kunnossapidon ja leikkauslistojen vuoksi. Tämä ei nähdäkseni sovi kaupungin järkivihreään strategiaan.

Tulevan sote- ja maakuntauudistuksen jälkeen kunnilla tulee olemaan entistä suurempi vastuu kunnan elinvoimaisuuden ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistämisessä. Tämä pitää sisällään liikuntapalveluiden ylläpitämisen ja kehittämistyön, onhan niillä merkittävä vaikutus kuntalaisten viihtyvyyteen ja terveyteen, mielekkääseen arkeen ja vapaa-aikaan.

Sekä jäähalli että Vesihelmi tarvitsevat peruskorjauksensa, tämä on mielestäni aivan selvää. Se, kumpi tehdään ensin, pitäisi päättää laajan vaikutustenarvioinnin kautta. Toivon, että päättäjät kuuntelevat asiantuntijoiden arviot peruskorjausten kiireellisyydestä ja tekevät niiden pohjalta valistuneet johtopäätöksensä.

Jotakuinkin näin olisin vastannut, jos joku olisi kysynyt. ?