Ehdolla ollaan jälleen kerran! Nimittäin tammikuun aluevaaleissa.

Hämeen Vihreät nimesi ensimmäiset aluevaaliehdokkaansa ja minulla on ilo olla nimettyjen joukossa. Aluevaalit tulevat todella pian kuntavaalien jälkeen ja monille vaalien idea on vielä hieman hämärän peitossa. Nämä ovat nyt hyvät ystävät ne kauan odotetut sote-vaalit.

Sote-palvelut kattavat noin puolet kuntien menoista. Kun sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy kunnilta hyvinvointialueille, päätetään näistä palveluista jatkossa aluevaltuustoissa.

Puhutaan siis meidän jokaisen hyvinvointia ja turvallisuutta ylläpitävistä palveluista. Näistä vaaleista kannattaa kiinnostua, vaikka sote-uudistus pursuaisikin jo korvista.

No mitä annettavaa just mulla voisi olla uuden hyvinvointialueen valtuustossa? Tähän kysymykseen pyrin vastaamaan kampanjassani. Teemojani tulevat olemaan esimerkiksi matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut, arvokas ikääntyminen, lähipalvelut, henkilöstön työolot ja jaksaminen, yhdenvertaisuuden edistäminen sekä monimuotoinen luonto hyvinvoinnin lähteenä.

Ympäristöalan ammattilaisena olen kiinnostunut pelastustoimen kehittämisestä ja tulevaisuudesta erityisesti ympäristövahinkojen torjunnan ja ilmastonmuutokseen varautumisen näkökulmista. Unohtamatta pelastustoimen tärkeintä tehtävää, joka on tietenkin ihmisten turvallisuuden parantaminen.

Laita viestiä, jos haluat mun mukaan kirjoittamaan suomalaisen hyvinvointivaltion historiaa ja rakentamaan hyvinvointia Kanta-Hämeeseen, vihreillä arvoilla höystettynä tietysti.