Tein uuden aluevaltauksen Forssan kuntapolitiikassa, kun osallistuin ensi kertaa sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan kokoukseen.

Viime valtuustokaudelta tuttuun tapaan avaan täällä nettisivuilla ja somessa kokouksissa käsiteltäviä aiheita.

Sivistys-ja tulevaisuuslautakunta (kavereiden kesken sitla) on melkoinen paketti. Pitäkää hatuistanne kiinni, tässä tulee lautakunnan virallinen kuvaus:

”Sivistys- ja tulevaisuuslautakunta vastaa varhaiskasvatuksesta, perus- ja lukiokoulutuksesta, Wahren-opiston, kuvataidekoulun ja musiikkiopiston opetuksesta, kirjasto-, kulttuuri-, museo-, liikunta- ja nuorisotoiminnasta, liikuntapaikkojen hoidosta, työllistämispalveluista, viihdeuimala Vesihelmestä sekä järjestöavustusten jakamisesta.”

Lautakunnassa käsitellään siis todella monenlaisia forssalaisten arkeen ja elämänlaatuun välittömästi vaikuttavia asioita. Koko Forssan seudun viihtyvyyttä ja pitovoimaa unohtamatta. Tällä kertaa lautakunnan esityslistalla oli muun muassa lukuvuosisuunnitelmien hyväksyminen sekä paljon liikunta-asiaa. Aivan mielettömän mielenkiintoista ja tärkeää työtä, vaikkakin perehtymistä tarvitaan vielä rutkasti.

En aio siis edelleenkään väittää, että olisin päättäjänä valmis tai kaikkitietävä. Kaukana siitä. Opin uutta joka päivä ja palo huolehtia forssalaisten hyvästä arjesta ja yhdenvertaisuudesta on valtava. Kiitos ystävät, kun saan tehdä tätä työtä. Olkaa yhteyksissä koulutus-, sivistys- ja kulttuuriaiheista, opin mielelläni uutta myös teiltä.