Kuulutko Forssan seurakuntaan? Miltä kuulostaisi, jos syksyn seurakuntavaaleissa voisit äänestää ehdokasta, joka on sitoutunut edistämään yhdenvertaisuutta, avoimuutta ja luomakunnan hyvinvointia?

Mä kuulun kirkkoon ja mun on helppo kuvailla itseäni kristityksi. Olen kuitenkin arvoiltani liberaali, joka on valitettavasti etäännyttänyt minua kirkosta. Näin sen ei kuuluisi olla, vaan kirkon tulisi toivottaa kaikki tervetulleiksi. Kirkon ovien tulisi olla kaikille avoinna.

Evankelisluterilaisella kirkolla on yhä edelleen merkittävä asema suomalaisessa yhteiskunnassa. Nähdäkseni kirkko tekee tärkeää työtä mm. syrjäytymisen ehkäisyssä ja perheiden kasvatustyön tukemisessa. Samaan aikaan seurakunnat omistavat paljon maa-alueita ja metsää sekä huolehtivat suuresta määrästä kiinteistöjä. Hiilineutraali Suomi tarvitsee myös seurakunnat mukaan ilmastotyöhön.

Itse ajattelen, että paras tapa korjata kirkon epäkohtia on vaikuttaa niihin sisältäpäin. Kirkosta eroaminen ja seurakuntavaaleissa äänestämättä jättäminen ovat varmimpia tapoja luovuttaa päätösvalta konservatiiveille.

Mitäs sanotte, lähdetäänkö keräämään listaa? Jos siis kuulut Forssan seurakuntaan ja haluat mukaan Tulkaa kaikki -listan ehdokkaaksi tai valitsijayhdistykseen, laita viestiä!

Kuva: Armon Vihreät