Vuoden 2022 Kuninkuusravit järjestettiin kotikaupungissani Forssassa. Olipahan ravit ja kesäloman viimeinen viikonloppu.

Forssa oli hyvällä tavalla aivan sekaisin. Suuri ponnistus koko seudulta ja palaute on ollut pääosin erinomaista. Tärkeä elinvoimateko, jonka mahdollisti ammattilaisten lisäksi lukuisat talkoolaiset.

Omaan viikonloppuuni kuului ravien lisäksi pitkä liuta esiintyjiä ja kohtaamisia, tanssia ja naurua – politiikkaakin. Kuninkuusravien yhteisöllisyys yllätti minut positiivisesti ja kokonaisuutena oli hieno ensimmäinen ravikokemus.

Multa kysyttiin useasti, mitä mieltä olen vihreänä päättäjänä hevosurheilusta ja raveista. Lajia tuetaan myös julkisilla varoilla, joten halusitte tai ette, kyseessä on mitä suurimmassa määrin myös poliittinen kysymys.

Olisi älyllistä epärehellisyyttä väittää, ettei raveihin tai ravihevosten kohteluun liittyisi hyvien puolien lisäksi epäkohtia. Eläinten oikeudet on yksi niistä tärkeimmistä syistä, miksi olen juuri vihreä ja oli ilo huomata, että eettisyyteen liittyvät näkökohdat kiinnostavat myös todella monia muita.

Vihreät linjaa seuraavasti:

”Käytettäessä eläimiä ihmisen huvina, harrastustoiminnassa, eläinkilpailuissa, eläintarhoissa ja viihdenäytöksissä ei pidä sallia kärsimyksen aiheuttamista eläimelle. Eläintä ei pidä pakottaa toimintaan, joka voi vahingoittaa sitä. Hevosurheilussa ja kaikissa muissakin eläinharrastuslajeissa eläimen koko elämänkaaren kestävän hyvinvoinnin tulee olla kantava voima.”

Tuossa linjauksessa tiivistyvät myös omat ajatukseni. Saatanpa joskus tehdä tästä pidemmänkin postauksen ja mielelläni kuulen myös teidän ajatuksia aiheesta.

Nyt täyttä laukkaa kohti opiskelijan arkea ja politiikan syksyä.