Forssan nuorisovaltuusto teki valtuuston kokouksessa 30.1. tärkeän aloitteen: parempaa seksuaalikasvatusta Forssaan!

Kun viime valtuustokaudella tein aloitteen Nuvan vaikuttamismahdollisuuksien lisäämisestä, oli osa valtuutetuista sitä vastaan. ”Eihän niitä nuoria nyt kaikkialle voi päästää”, salista kuului.

Nuorten vähättelijät olivat jälleen väärässä. Saimme kuulla Nuvan aloitteen, joka oli huolella valmisteltu, sisällöltään asian ytimessä ja mikä tärkeintä – saanut kipinän nuorten itsensä tarpeesta ja omista huomioista.
Aloitteen vaatimukset ovat vähintäänkin kohtuulliset; edes kerran lukuvuodessa seksuaalikasvatuksen asiantuntija vierailemaan yläasteille ja toisen asteen oppilaitoksiin.

Seksuaalikasvatuksessa on pohjimmillaan kyse lasten ja nuorten oikeudesta saada oikeaa tietoa seksuaalisuuteen, sukupuoleen ja sen ilmaisuun liittyvistä kysymyksistä. Kullekin ikäluokalle räätälöidyillä pedagogisilla valinnoilla tietysti.

Itse olisin valmis lisäämään seksuaalikasvatuksen ja -neuvonnan resursseja enemmänkin. Nuorisovaltuuston aloite on kuitenkin erinomainen askel oikeaan suuntaan. Kiitos Forssan Nuorisovaltuusto tästä aloitteesta.