Osallistuva budjetointi on kuntalaisille suora väylä vaikuttaa vaalien välillä.

Kuntalaisten osallistaminen päätöksentekoon on kuntien lakisääteinen tehtävä, josta osallistuva budjetointi on konkreettinen esimerkki. Sen tulisi olla jokaisen kuntalaisen perusoikeus – joka ei valitettavasti toteudu kaikissa kunnissa.

Forssan kaupunginvaltuusto on päättänyt luottaa budjetistaan 20 000 euroa kuntalaisten käsiin. Forssalainen; nyt on sinun saumasi vaikuttaa. Mihin tämä määräraha tulisi sinun mielestäsi käyttää? Luonnon ennallistamiseen, nuorten vapaa-ajan palveluihin, skeittiparkin rakentamiseen, sähköauton latauspisteiden lisäämiseen, vai johonkin ihan muuhun?

Ehdota omaa kohdetta osallistuvan budjetoinnin kautta – keväällä forssalaiset äänestävät niistä omat suosikkinsa jatkoon. Intoa ideointiin ja vaikuttamiseen!

Linkki osallistuvaan budjetointiin ja lisätietoja täältä.